Oefeningen

Te land, ter zee en in de lucht

Reddingsopdrachten vormen slechts een deel van het takenpakket van de NH90 NFH Caiman. Zijn lichtgrijze kleur en benaming - NATO Frigate Helicopter (NFH) - verklappen dat deze helikopter voor meer dan alleen search and rescue werd ontwikkeld.

Louise-Marie terug in thuishaven

Op vrijdag 30 november meerde het fregat F931 Louise-Marie na vijf maanden operaties weer aan in zijn thuishaven Zeebrugge.

Cyberdefensie-oefening in het kader van de NAVO

Vijfendertig personen van de militaire cybercapaciteit hebben van 27 tot 30 november deelgenomen aan Cyber Coalition. Die NAVO-oefening traint en test het vermogen van de lidstaten om hun netwerken te verdedigen tegen aanvallen.

Achter de schermen van het luchttransport

Eind november heerst er een bijzondere drukte in de kazerne van Peutie en de militaire luchthaven van Melsbroek. De grootschalige oefening Ajax Spear focust zich op de activatie van het operationeel personeel en vooral op het luchttransport.

Een niet-alledaagse opdracht

Het Remus-team is enkele weken geleden naar Zuid-Korea vertrokken voor een niet-alledaagse opdracht. Het ontmijningsteam nam er deel aan de Multi National Mine Warfare Exercise, jaarlijks georganiseerd door de Zuid-Koreaanse marine en ondersteund door de US Navy.