cyberveiligheid

De ADIV verlicht je hoofdpijn

De wedstrijd die de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) eind 2018 organiseerde, is intussen afgesloten. Toch kan je de puzzel nog altijd op eigen houtje proberen te kraken.

Klaar voor een uitdagend eindejaar?

Na enkele buurlanden, is het dit jaar aan ons land om zich het hoofd te breken over 36 waanzinnig gekke, maar vooral leuke puzzels. De Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid heeft haar hart en ziel gestoken in de enige echte ADIV-eindejaarspuzzel.

Cyberdefensie-oefening in het kader van de NAVO

Vijfendertig personen van de militaire cybercapaciteit hebben van 27 tot 30 november deelgenomen aan Cyber Coalition. Die NAVO-oefening traint en test het vermogen van de lidstaten om hun netwerken te verdedigen tegen aanvallen.

CIS-officieren in finale Hackathon

Vier militairen van het Departement Competentiecentrum voor de Vorming Steun (CIS) in Peutie zijn derde geworden in de Cisco Benelux Lighthouse Hackathon. Zij zitten momenteel in de laatste fase van hun opleiding tot CIS-officier.

Cyber Security Challenge gaat overzees

Voor het eerst vaardigt België 10 ICT-studenten af om van 14 tot 18 oktober deel te nemen aan de Europese Cyber Security Challenge in Londen. Defensie is een grote voorstander van de wedstrijd, want cyberveiligheid is niet alleen hot maar ook broodnodig.