Koninklijke School voor Onderofficieren hervat de lessen

Koninklijke School voor Onderofficieren hervat de lessen


Zondagavond keerden 585 kandidaten en leerlingen terug naar de campus Saffraanberg. Op maandag 18 mei begonnen immers weer de lessen, na twee maanden onderbreking wegens de coronacrisis. Om dit in alle veiligheid te laten verlopen, gingen er weken van voorbereiding aan vooraf.

De bevelhebber, kolonel Abts, sprak donderdag 14 mei tijdens een briefing de officieren toe van het departement militaire vorming. "De vier voorbije weken hebben we enorm veel voorbereidingen gemaakt. We kunnen trots zijn op dat werk. Al bestaat er geen nul-risico, toch ben ik ervan overtuigd dat het aanzienlijk verminderd is. Nu hangt het verder af van ieder zijn verantwoordelijkheid. Ik vraag iedereen om het voorbeeld te geven door de richtlijnen te volgen en aan te zetten tot respect ervoor."

Omwille van de coronacrisis werden er op de campus inderdaad tal van preventieve gezondheidsmaatregelen genomen. De leerlingen moesten een vragenlijst over hun gezondheid invullen. Bij hun terugkeer werd iedereen onderzocht en kregen ze mondmaskers en handschoenen. Voortaan zijn er een reeks collectieve maatregelen van toepassing, zoals een verplichte looprichting in de gemeenschappelijke gebouwen, een herinrichting van de logementen en een beperking van het aantal leerlingen per klas.

Voorlopig is er 's ochtends ook geen vlaggengroet meer, behalve op maandag 18 mei, wanneer de schoolcommandant alle kandidaten en leerlingen toespreekt. Het belangrijkste vanaf nu is om te zorgen voor een maximale veiligheid van het kader en de leerlingen door de risico's te verkleinen, de lessen herstarten zonder (te veel) toegevingen op de kwaliteit en de bewoonbaarheid van de campus garanderen binnen het internaatsregime.

Defensie blijft zijn inspanningen verderzetten om Covid-19 te helpen bestrijden en zet de nodige middelen in om operationeel te blijven.

#COVID19BELDEF