Welcome to Belgian Defence

In de buurt van Masar-e-Sharif hielp een Belgische militair, adjudant Günter van de InfoOps groep, gewonden te evacueren van de NGO ICRC (International Committee of the Red Cross) na een ongeluk. Maar daar bleef het niet bij.
Op 22 september heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid de academische zitting van VZW Pinocchio voorgezeten. Deze laatste viert zijn 20ste verjaardag.
De 73e bedevaart van Breendonk vond plaats op 20 september. Dit jaar was het evenement voor het eerst in handen van het War Heritage Institute. Onder andere directeur ad interim Michel Jaupart, minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput, de Chef Defense, generaal Marc Compernol en de vertegenwoordiger van zijn majesteit de koning waren aanwezig.
Het Belgische detachement F-16 dat deelneemt aan EAPM (Enhanced Air Policing Mission) in Estland, ontving op dinsdagavond 19 september onder andere de Generaal Sir James Everard. De generaal is in militaire kringen beter bekend als DSACEUR (Deputy Supreme Allied Commander Europe ). Samen met de Chef Defensie van Estland, Generaal Riho Terras brachten ze een bezoek aan de vliegbasis in Amari.

No front page content has been created yet.